tiistai 6. syyskuuta 2016

Porkkana-Juustokakku

Pehmeä porkkanakakunpohja yhdistettynä ihanaan juustokakkuun, mitä muuta siitä voi seurata kuin aivan super hyvää kakkua!
Oli aivan pakko testata tätä lehdestä löydettyä reseptiä.

Ainekset jota tarvitset pohjaan:

  • 2 munaa
  • 2dl sokeria
  • 2 porkkanaa
  • 2,5dl vehniksiä
  • 2tl kanelia
  • 120g voita sulana
  • 0,5dl appelsiinimehua
  • 3rkl siirappia
Aloita pohjan valmistus vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi.


Raasta porkkanat ja yhdistä kuivataineet. Lisää vaahtoon jauhoseos, voisula, mehu, siirappi ja porkkanaraaste.


Laita leivinpaperi vuokaan (22cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa n. 30min




Täytteeseen tarvitset:
  • 500g mascarponejuustoa
  • 200g appelsiinituorejuustoa
  • 200g vaniljatuorejuustoa (normi tuorejuusto ja siihen vaniljasokeri 1tl ja normisokeria 0,5dl)
  • 4 liivatelehteä
  • 0,5dl appelsiinimehua


Sekoita kaikki täytteen juustot sekaisin


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 minuuttia, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita kippoon. Kaada kuuma mehu ja liota liivatteet mehuun. Tarkista haarukalla, että kaikki liivate on lionnut. Lisää liivate juustosekoitukseen.


Levitä täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 2h. 


Laita koristeeksi mantelirouhetta ja irroita vuuasta.




1 kommentti: