perjantai 29. tammikuuta 2016

Sekasämpylöitä

Tein kotona 28.1. torstaina sekasämpylöitä.

Sämpylöihin käytin ohjeena kaurasämpylöiden ohjetta, jossa käytetään maitorahkaa.
Ohje on Valion ammattilaiset sivulta. Muokkasin ohjetta vähän, lisäämällä sämpyläjauhoja. Sämpyläjauhoissa on mm. siemeniä, ruis- ja vehnäjauhoja. 
 
 
Valmiina sämpylät näyttivät tältä.



Sämpylätaikinan aineet:
  • 1prk (250g) maitorahkaa
  • 2 1/2dl kevytmaitoa
  • 50g hiivaa
  • 1 1/2tl suolaa
  • 3rkl siirappia tai hunajaa
  • 1 1/2dl kaurahiutaleita
  • n.8dl jauhoja (osa vehnäjauhoja ja osa sämpylä-)
  • 3/4dl Oivariini juoksevaa





 

Valmistusohje:
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva
  2. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. (Minä laitoin taikinakulhon tiskialtaaseen, jota olin täyttänyt hieman lämpimällä vedellä) Kohota vähintään 30min!

    3. Kun taikina on kohonnut pilko siitä n.70g paloja ja pyöritä niistä sämpylät. Laita pellille nousemaan 15minuutiksi ja laita uuni päälle 225°c.
    4. Jauhota sämpylöitä halutessasi (koristelu) ja paista uunissa 12minuutia tai kunnes ovat kypsiä.






 
 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti