keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vanilija-suklaamuffiniresepti


Tein lauantaina 23.1. tämmöisiä kuppikakkuja
Tein muffinit sacherkakunpohjan ohjeella, jonka puolitin ja lisäsin kuorrutukseksi vaniljakakkumoussea. Lopuksi koristelin muffinit värikkäällä strösselillä.
Sain Sacherkakun ohjeen kaveriltani ja etsin netistä moussekuorrutuksen ohjeen, koska kaipasin muffineihin vähän kevennystä suklaan rinnalle.
sacherkakunpohjan ohje (puolitettuna): 
 Ainekset:
  • 3 valkuaista
  • 1/4dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1/2dl sokeria
  • 100g voita
  • 1/2dl sokeria
  • 42g taloussuklaata
  • 1 1/4dl vehnäjauhoja
  • 1/2dl perunajauhoja
  • 1rkl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
 
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  3. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, tarpeeksi kauan niin että sokeri sulaa voihin (tässä järjestyksessä vatkaamalla vatkaimia ei tarvitse pestä välissä)
  4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna sen jäähtyä hieman ja lisää sitten rasva-sokerivaahtoon.
  5. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto, keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi, sekä viimeiseksi valkuaisvaahto.
  6. Laita taikinaa muffinivuokiin (n.12)
  7. Paista 200°c kypsäksi n.15min (en muista tarkkaa paistoaikaa, koska se on aivan eri kuin Sacherkakulla, jota paistetaan 175°c noin tunti alatasolla)

Tiedät että muffinit ovat kypsiä, kun taikina ei tartu hammastikkuun.
 
Simppeli vaniljamoussekuorrutus:
 
Aineet:
 
  • 2 1/2dl maitoa
  • 1ps Vaniljakakkumoussea
  1. Vatkaa kakkumousse ja maito kulhossa ensin hiljaisella teholla ja hetken päästä täysteholla 3minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Voit lisätä seokseen n.1/2tl elintarvikeväriä ja värjätä sen haluamallasi tavalla.
  2. Pursota mousse jäähtyneiden muffinien päälle ja ripottele strösseliä koristeeksi (ohjeesta tulee reilusti moussea joten voit pursottaa myös reilummalla kädellä)
 




Viimeisenä nautit tuotoksistasi! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti