keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Lanttu kukkonen

Maanantaina 15.2. tein parini Nellan kanssa lanttu kukkosia, jotka ovat siis pasteija tyyppisiä rukiisia tuotteita. Niissä on ruiskuori ja sisällä lanttutäytettä. Kukkosista oli tarkoitus tulla vanhanajan tyylisiä ja makuisia. Ainesosina käytettiin vaan tavallisia perisuomalaisia aineksia. Lanttu kukkoset sopivat hyvin kaikille, jotka pitävät lanttulaatikon mausta.



Ensimmäisenä teimme ruiskuoritaikinan ja sitten lanttu täytteen (oikealla).

 
Kaulimme kuoritaikinan 3 mm paksuiseksi matoksi, sitten leikkasimme siitä muotilla ympyrän mallisia lättyjä. Laitoimme lätyt valmiiksi pelleille. Pursotimme lanttutäytettä massapusseilla toiselle puolelle lättyä, sitten käänsimme toisen puolen kanneksi. Kukkosista tuli painettuna puolikuun mallisia. Sitten pistelimme niitä haarukalla ja voitelimme voisulalla, ennen uuniin laittoa.
 







Kukkosen sisus näytti paiston jälkeen tältä.

Lopuksi pakkasimme lanttu kukkoset rasioihin ja veimme ne myyntiin.
Joistain lanttu kukkosista pilkahteli täytettä paiston jälkeen, merkkinä siitä että kuoritaikina olisi pitänyt painaa lujemmin kiinni. Sen tiedämme sitten seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti