keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ihana suklainen banoffee

Sunnuntaina 21.2. päätin leipoa jotain todella makeaa.
Selailin Valion ammattilaiset sivun reseptejä ja löysin sieltä banoffeen.
Valmiina banoffee näytti tältä.
Ensimmäisenä valmistetaan banoffeen browniepohja. En itse laittanut pähkinää vaikka ohjeessa niin luki, koska poikaystäväni on pähkinöille allerginen. Voitelin taas samaisen sydän silikonivuoan, joita käytin porkkanakakussa. Browniepohjassa olisi varmasti ollut helpompi käyttää irtopohjavuokaa, mutta sellaista ei ollut saatavilla. Brownie kuuluu jättää sisältä pehmeäksi, eikä paistaa uunissa liikaa. Silikonivuoka toimi ihan hyvin, mutta ennen vuoasta irrottamista kannattaa brownie jäähdyttää hyvin. Käänsin pohjan pois vuoasta tarjottimen kanssa, jota painoin vuokaa vasten ja käänsin sen ylösalaisin. Silikonivuoka on taipuisa ja siksi kannattaa varoa ettei browniepohja mene rikki sitä irrottaessa. 




 

Kun pohja on valmis, tehdään omatekoinen toffee. Toffeen tekemiseen tarvitset vain fariinisokeria ja maustamatonta koskenlaskijaa. Niitä keitellään kattilassa noin 7 minuuttia ja tasoitetaan browniepohjan päälle. Toffeen pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen seuraavia vaiheita. Toffeen päälle laitetaan lomittain ohuita banaanisiivuja. Sitten vielä loppusilaukseksi vatkataan kermaa banaanien päälle ja koristellaan halutulla tavalla. Kermaan ei kannata lisätä sokeria, koska leivos on ilmankin todella makeaa. Minä käytin koristeluun Daim rouhetta. 






 
Banoffee ei kauan jääkaapissa säilynyt, vaan katosi jo ennen kun kerkesit sanoa ''kissa''
Varoitan silti, että ohje sopii vain paljon makeasta pitäville herkkusuille! (:

1 kommentti:

  1. Hei! Meillä on kans tollanen vuoka. Oisko merkki ylemmiltä tahoilta, että tätä pitää kokeilla :D
    Näyttää ja kuulostaa ihan super hyvältä!

    VastaaPoista