keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Rahkapulla


Tein maanantaina 14.3. ihania rahkapullia. Rahkapullat ovat ehdottomasti suosikki pulliani!
Ohje on Pieni pullakirja nimisestä kirjasesta. Sain kirjan joskus tädiltäni synttärilahjaksi yläkoulu ikäisenä. Kirjan ohjeet ovat olleet aina hyviä ja helppoja kotiäidin ohjeita.

Ensiksi tehdään perinteinen pullataikina.
Annetaan sen nousta lämpimässä noin puolisen tuntia.
Minä pidän pullataikinaa kulhoineen yleensä tiskialtaassa, jossa on hieman lämmintä vettä.
Siellä taikina kohoaa hyvin.
Kun taikina on noussut kaadetaan se jauhotetulle pöydälle.
Taikinasta otetaan n.70g palasia ja pyöritellään pyöreiksi pulliksi.
Sitten laitetaan pullaset nousemaan uuniin joka on 30-35 asteinen noin 15minuutiksi.
Pullien päälle on hyvä ruiskuttaa ensin hieman vettä, että niillä on mukavan kostea olla.
 
Kun pullat ovat kohoamassa tehdään rahkatäyte.
Rahka, sokeri, vaniljakastikepussi ja kananmuna sekoitetaan keskenään.

Pullien kohottua, painetaan niiden keskelle kuoppa, esimerkiksi lasinpohjalla.
Kuoppa täytetään rahkatäytteellä ja pullat voidellaan kananmunalla.
Sitten paistetaan 225 asteessa noin 15min, riippuen pullien koosta.


 
Sitten suuta polttamatta maistetaan omien käsien tuotoksia (:
 
 
Tarkemman ohjeen löydät Pieni pullakirja kirjasta!
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti