Kotona puuhastelin tälläista banaani-kahvikakkua. Tämä on minun yksi suosikki resepti, koska se on helppo ja todella maukas. Ohje on vuodelta nakki Kotivinkkilehdestä muistaakseeni. Banaani tekee kakusta ihanan kostean ja mehevän. Tämä on myös oiva tapa käyttää ylikypsät banaanit!
Ohjeesta saat yhden n.1,5l vuoan banaanikakun. Tein itse ohjeen puolikkaana ja pienemmässä vuoassa ( n.0,5l). Siitä valmistui söpö pieni kahvikakku.
Tarvitset:
2,5dl vehnäjauhoja
1dl grahanmjauhoa
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1,5dl sokeria
2 ylikypsää banaania
100g voita
4rkl maitoa
korppujauhoja ja rasvaa vuoan reunoille
- Voitele ja korppujauhoita vuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi.
4. Lisää muussatut banaanit kuiviin aineisiin. Lisää rasva ja maito seokseen ja sekoita nopeasti.
5. Lisää taikina voideltuun vuokaan ja tasoita.
6. Paista uunissa 40-50min, minun pienempi versio paistui n.30min
7. Irroita kakku vuoasta, kun pystyt käsin koskemaan siihen.
8. Sulata halutessasi valkosuklaata kaukun päälle koristeeksi (:
Tadaa valmis! ja eikö ollutkin helppoa (: siitävaan leipomaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti