tiistai 31. toukokuuta 2016

Banaani-kahvikakku

Tämä on nyt se kohta missä pyydetään anteeksi, että ei ole kerennyt kirjoittaa tänne mitään. Syy tulee siitä, että olen ollut 3viikkoa töissä pitopalvelussa leipurien apulaisena. Työ on hyvin kiireistä joten blogin ajattelu on mennyt vähemmälle.

Kotona puuhastelin tälläista banaani-kahvikakkua. Tämä on minun yksi suosikki resepti, koska se on helppo ja todella maukas. Ohje on vuodelta nakki Kotivinkkilehdestä muistaakseeni. Banaani tekee kakusta ihanan kostean ja mehevän. Tämä on myös oiva tapa käyttää ylikypsät banaanit!

Ohjeesta saat yhden n.1,5l vuoan banaanikakun. Tein itse ohjeen puolikkaana ja pienemmässä vuoassa ( n.0,5l). Siitä valmistui söpö pieni kahvikakku.

Tarvitset:

2,5dl vehnäjauhoja
1dl     grahanmjauhoa
1dl     kaurahiutaleita
2tl      leivinjauhetta
0,5tl   soodaa
1,5dl  sokeria
2        ylikypsää banaania
100g  voita
4rkl    maitoa
 korppujauhoja ja rasvaa vuoan reunoille

  1. Voitele ja korppujauhoita vuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.



      2. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi.



        3. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata rasva ja ota maito valmiiksi.

   

        4. Lisää muussatut banaanit kuiviin aineisiin. Lisää rasva ja maito seokseen ja sekoita nopeasti.

         

            5. Lisää taikina voideltuun vuokaan ja tasoita.

          
             6. Paista uunissa 40-50min, minun pienempi versio paistui n.30min



             7. Irroita kakku vuoasta, kun pystyt käsin koskemaan siihen.

          
                      8. Sulata halutessasi valkosuklaata kaukun päälle koristeeksi (:


                                     Tadaa valmis! ja eikö ollutkin helppoa (: siitävaan leipomaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti