tiistai 3. toukokuuta 2016

Keksejä ja kuppikakkuja

Vapun kunniaksi teimme leipomossa värikkäitä kuppikakkuja. Käytimme kuvioihin erikokoisia ja muotoisia tyllia. Kuorrutteena on käytetty voikreemiä, missä on glukoosisiirappia ja vettä. Kreemi on siis hieman erilainen kuin normaalisti käyttämämme voikreemi.




Maanantaina tein koulussa S-pikkuleipiä. Taikinana oli käpymassa, joka maustettiin kanelilla. Massaa on raskasta pursottaa ja kädet totisesti tuntevat työn teon. Tylla on näissä jäänyt hiaman liian lähelle peltiä. Välin peltiin pitäisi olla noin tyllan halkaisian kokkoinen. Näin saadaan tyllan kuviot erottumaan keksissä paremmin.
Onnistuin silti mielestäni hyvin tai ainakin kehitystä on viimevuoteen!

En viitsi julkaista näiden taikinoiden ohjeita vaikka haluaisin, koska ne ovat koulumme reseptejä enkä ole varma saako niitä kertoa näin julkisesti :) Kuppikakkujen osalta en ollut tekemässä muuta, kuin pursotusta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti