keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kanelisia pullia

Korvapuusti. Siinä se nyt lepää. Mäpä kerron teille miten sä teet sen just silleen että onnistut!

Teeppä ensin pullataikina. Laita sekasin ensin vesi (kotona varmaan maito) hiiva, sokeri, suola, kardemumma, (maitojauhe) ja kananmuna. Sitten kerralla melkeen kaikki jauhot. Jos tiedät paljon pitää laittaa, että tulee hyvä, laita kaikki vaan kerralla. Taikinaan tulee parempi sitko jos et laita jauhoa hyssytellen vähitellen. Tosin se on helpompaa niin jos vaivaat käsin. Ainiin ja älä unohda sitä voita sieltä!
Jos teet koneella voit antaa sen vaivata surutta sen 6minuuttia niin tulee hyvä sitko. 2 minuuttia hitaammin ja 4 nopeammin.

Anna taikinan levätä kunnolla. Sitten kaulitse se noin 3mm paksuiseksi. Kotona sitä on ehkä hankala mitata, mutta leipomoissa olevalla kaulauskoneella otetaan tarkkaan tietyn paksuinen taikinamatto.
Kaulattuasi laita päälle sulaa voita ja kanelisokeria. Ja juu kyllä sulaa voita. Korvapuustin keskikohta kypsyy paremmin jos teet näin ja rasva ei myöskään pursua jokapaikasta.
Sitten kääri taikinalevy suht. tiukalle rullalle. Leikkaa siitä 70-80g paloja suoraan eikä kolmion mallisesti, niinkuin kotitaloustunnilla tehtiin aikoinaan. Pyh pah.
Paina korvapuusti niin, että laitat peukalosi kynnet vastakkain ja etusormet niiden viereen, vähän niinkuin kädet nyrkissä. Pidä etusormilla pullaa paikallaan kun painat peukaloilla alas. Etusormet estävät pullan venymisen kauhian pitkäksi ja siitä tulee mukavan leveä. Älä paina peukaloilla liikaa! Muuten kohta jää raa'aksi. Venytä hieman ja se oli siinä se. Meillä leipomossa sanotaan, että ei saa tehdä kirkkoveneitä korvapuusteista.
Nostata pullia hyvin ennen paistoa ja voitelua. Kotonakin voit nostattaa uunissa jos laitat lämpötilan 30 asteeseen ja varot kuivattamasta pullia. Päälle voi ripolella vaikka inasen vettä. Pulla on kohonnut kun se on todella pehmeä ja löllökkä. Sitä on vaikea selittää, mutta huomaat sen kyllä.

Tehtiin tänään muutens tämmösiä omenakanelipullia. Teet tämän samanlailla rullaamalla taikina levyn, kuin korvapuustissa mutta väliin tulee vaniljakreemiä. Kaupasta voi ostaa vaniljakreemijauhetta josta se tehdään.
Rullasta leikatut palat laitetaan kierrekohta ylöspäin ja sivusta kierteen ''häntä'' laitetaan alas sivultapäin.
Nostatuksen jälkeen päälle laitettiin paistonkestävä omenapalatäyte ja kanelia.
Ja kun pullat olivat uunista päässeet ja jäähtyneet päälle pursotettiin viellä pomadaa.

Siinäpäs tuli kauhiasti tekstiä, huhhuh :D Välillä tullee paljon ja välillä jaksaa laittaa vaan kuvat. Toivottavasti jokaisesta teistä tulee nyt pullamestari! (: Tai ainakin testaatte näitä vinkkeleitä (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti