keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kermakakkuja

 Maanantaina teimme konditoriatunnilla kermakakkuja. Kakuissa on ihan perus vaaleakakkupohja. Kakkujenpohjien leikkaamisen ja täytön jälkeen ne laitettiin kylmään. Kakkuja on aina kivempi kuorrutella kylmänä.

Pohjien väliin tuli vadelmahilloa ja kermaa, emme koulussa laita yleensä pohjien väliin mitään erikoisempaa.

Kuorrutus vaiheessa otimme kermakoneesta liian kovaa kermaa ja se näkyy siten, että kermaa on vaikea saada sileästi kakulle. Näkyy aika hyvin kuvissa. Onneksi kaikkiin kakkuihin ei tullut liian kova kerma.
Tässävaiheessa on itsellä hieman harjoittelemisen varaa köhköh.

Toisiin kakkuihin tehtiin erityisen paksukerros kermaa ja vedettiin kuviot sivulle koristeluraapalla. Tämmöiset ampiaispesän näköiset kuviot kuuluivat kinuskikakkuihin. Reunat jätettiin sileäksi vadelmakakuissa.



 Sitten kakkujen päälle, kohtaan johon ei ollut laitettu kermaa asetellaan marjoja. Tälläkertaa vadelmia. Vadelmien päälle ruiskutetaan kuumahyytelö joka pitää marjat tuoreempina ja estää nesteiden valumisen niistä. Ja saa siitä kauniin kiillonkin kaupanpäälle.
Kinuskipelin tekemisestä unohdin ottaa kuvia, mutta se tapahtuu kaatamalla kinuskia kakun keskelle ja siitä hieman sitä levittäen paletilla. Kinuskin sekaan voi sekoittaa kermaa, jotta siitä tulisi notkeampaa ja helpompaa kaataa kakun päälle.

Massapussilla jossa on 6mm tylla pursotetaan kermaa kakun reunoille.
Lopuksi kakun sivuille painetaan murusia, en nyt muista niiden nimeä :D

Lopputulos näyttääkin tältä (: !








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti